Вие сте тук

Начало » Проекти » КОМЕНСКИ 2 » Португалия - месец май 2013

Едно незабравимо пътуване до Авейро – Португалия

         Завърши последната визита за учебната 2012 – 2013 година за учениците от клуб „Да променим заедно света” по програма „Коменски” към ОУ „М.Горки” гр.Левски. От 26 май до 1 юни ученици и учители имахме удоволствието да се насладим на престоя си в една прекрасна страна като Португалия и да се срещнем и прекараме незабравими мигове с нашите партньори по проекта и домакините ни от Авейро – красив град на брега на Атлантически океан.

Пътуването на групата беше изпълнено с много положителни емоции, като се започне от кратката разходка в Мадрид, между двата полета, и снимки пред паметника на Дон Кихот и Санчо Панса и продължим с разглеждането на втория по големина град на Португалия – Порто на 27 май. Престоят на групата в Португалия беше наситен с разнообразни мероприятия, посещения на музеи, разходки по крайбрежната алея, защитени места, разходка с лодка по каналите на Авейро, наречен още „втората Венеция на Европа”, и не на последно място дегустация на португалската кухня.

         В задължителната програма на визитата беше предвидено изготвяне на презентация по предварително направена анкета от групата, свързана с екологичните промени в района, на която нашите момичета – Лора Великова и Галя Славеева бяха класирани на първо място.      

         Завърнахме се в България с много хубави спомени, малко носталгия по приятелите, които оставихме там и очакване за нови запознанства и незабравими мигове при следващите визити.

         Държавите, които ще посетим през следващата учебна година са: Турция през месец ноември, Румъния през месец март и Литва през месец май. Надяваме се отново да се представим отлично и да се завърнем по-богати с нови приятели и хубави спомени.

               

                                                  Теменужка Янева – координатор на проекта