Вие сте тук

Начало » Проекти » КОМЕНСКИ 2

КОМЕНСКИ 2

Секторна програма "Коменски"

 име.PNGЗа втори пореден път училище „М.Горки” печели проект по секторна програма „Коменски” – многостранни партньорства към Център за развитие на човешките ресурси. Темата на проекта е: „SOS – нашата планета ни предупреждава да спасим полярните мечки” и ще се реализира в продължение на две години. Координатор на проекта за България е Теменужка Янева – учител по английски език.
Земята ни дава сигнал SOS. С този проект ние – ученици, родители и учители, ще се вслушаме в зова на нашата Планета. Глобалното затопляне е факт и ние трябва да предприемем мерки за да спрем това природно бедствие. Намаляването на полярния лед с над половин милион квадратни километра през последните 25 години е знак, който ни показва, че ние трябва да побързаме. Глобалното затопляне ще причини смърт на полярните мечки, а те са символ на перфектния свят – свят без замърсяване, загуба на енергия и вода.участници в клуба
 Проектът обхваща 150 ученика на възраст от 11 до 13 години. Партньори са Полша – координатор, Турция, Испания, Португалия, Румъния, Литва и България, като България ще бъде домакин през месец април 2013 година.
            В проекта са включени дейности като: засаждане на дървета, аранжиране на цветни алеи, лабораторни проучвания, проучвания как да рециклираме вкъщи, наблюдения на природни резервати, забавни начини за използване на отпадъчните материали, изготвяне на медийни продукти и други.
 
График на учебните визити по месеци и години