Вие сте тук

Начало » Национална седмица на четенето в ОУ,, Максим Горки”, град Левски ,,Хубавата книга е просто празник”

Национална седмица на четенето в ОУ,, Максим Горки”, град Левски ,,Хубавата книга е просто празник”

С тази мисъл на Максим Горки  започна Седмицата на четенето в училище. Тя беше  изпълнена с много разнообразни дейности.     

На 09.12.2019 г. четвъртокласниците и техните учителки Даринка Ангелова и Лили Стефанова  посетиха  ДГ,, Люляк” - с. Малчика и представиха весела коледна пиеса. Те забавляваха малките слушатели, заедно рецитираха стихове и пяха коледни песни.За всички имаше много изненади.

          ,,Знайковците” от IIа клас  и г-жа Галина Кирилова поздравиха първокласниците с любими стихотворения за Коледа и Нова година . Заедно  разгледаха книжките на второкласниците, а после изпяха ,,Зимна песничка” със съпровод на детски музикални инструменти. 

            Учениците от IIб клас и г-жа Снежина Василева четоха ,,Сказание за Рождеството”. Всяка вечер те четяха ,,Приказка за лека нощ” на своите родители.

            В световния ден на добротата - 10.12.2019 г. учениците от IIIа и IIIб  с техните учителки Снежанка Георгиева и Силвия Чолакова посетиха ДГ,,Слънце” в града. Стилян и Александра прочетоха пред малчуганите от III група приказката ,,Топлата ръкавичка” на Ангел  Каралийчев. Всички  слушаха с интерес и успяха да отговорят на поставените въпроси. Получиха книжка  с приказки и коледен поздрав.

            Третокласниците на госпожа Снежанка Георгиева обичат да четат, но обичат и да слушат приказки. Гост четец им беше Силвия Сашкова, представител на читалище   ,, Георги Парцалев”, която им прочете някои от любимите  приказки, а те от своя страна я зарадваха с прочетени басни и песни. 

            С желание и огромно старание учениците от III а и IIIб  клас показаха как умеят красиво и правилно да напишат Коледно послание в конкурса.

            ,,С книжка в ръка”  по време на голямото  междучасие учениците от Начален етап  се срещнаха с любимите си литературни герои. Ех, че забавно четящо междучасие! Инициативата „Междучасие с книга в ръка” продължи цяла седмица и в нея се включиха голяма част от учениците в ОУ „М. Горки” заедно с класните си ръководители.

            На  11.12.2019г. учениците от IV а и  IVб клас заедно с г-жа Даринка Ангелова и г-жа Лили Стефанова  бяха гости на децата от ОДЗ”Локомотив” в града. Гергана, Ясмин, Магдалена и Ивет прочетоха „Приказка за Дядо Коледа”. Децата слушаха в захлас историята за белобрадия старец и неговите помощници елфите. Малчуганите  разказаха на своите гости - „Медената питка” и „Приказка за лека нощ”, с което показаха, че обичат приказките. Четвъртокласниците им  подариха  книжка с пожелание  да обичат книгите и да бъдат техни приятели.