Вие сте тук

Начало » Повод за гордост в ОУ „Максим Горки“

Повод за гордост в ОУ „Максим Горки“

1 ноември – Денят на будителите. В този светъл ден, на този светъл празник сърцата ни се изпълват с радост, вълнение и гордост. Това успя да направи за нас възпитаникът на ОУ „Максим Горки“ от 3б. клас – Яким Юлиянов Михайлов.

     Навръх Деня на народните будители десетки деца и родители се събраха в криптата на храм-паметника „Свети Александър Невски“ в град София. Поводът – връчването на наградите от ученическия конкурс посветен на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, организиран от Регионално управление на образованието – София-град, с подкрепата на Министерството на образованието. Конкурсът бе проведен с цел да пробуди и провокира децата да пътуват във времето рисувайки, мислейки, творейки и сещайки се за Паисий. Учениците се надпреварваха в различни категории –  рисунка,  презентация,  филм, снимка и есе. И понеже будителството не се създава само, тържеството беше открито с текст на онези, призвани да го предадат на най-малките - техните учители,  на фона на песнопения от църковния хор на храм-паметника. Участниците бяха поздравени от Ваня Кастрева – Началник РУО  – София.

     Яким Михайлов от ОУ „Максим Горки“ – гр. Левски зае призовото 3 място в категория „Рисунка на Паисий“, за което получи – плакет, грамота и книга. Наградите на отличените ученици бяха връчени от Министъра на образованието - Сашо Пенов. Продължавай смело напред, мило дете, трудът и упоритостта винаги се възнаграждават! Ние се гордеем с теб!