Вие сте тук

Начало » Проекти » КОМЕНСКИ 2 » Турция - ноември 2013

Турция - ноември 2013

 

   Преди няколко седмици ученици и учители от ОУ „М.Горки” имаха удоволствието да посетят една от южните ни съседки – Турция. Пътуването, наситено с много положителни емоции, нови приятелства и незабравими спомени се проведе от 4 до 9 ноември 2013. Разходката по Босфора, разглеждането на исторически места в Истанбул, Анкара и Кападокия, земя натоварна с културна, историческа  и духовна символика, бяха запечатани с множество снимки.

За участниците в учебната визитаАлександър Стефанов, Аркан Адем, Марио Тихов и техните преподаватели, стъпването на друг континент, посещението на места като Мавзолея на Ататюрк, основателят на турската република, Етнографския музей и Художествената галерия в Анкара, Соленето езеро и разходката из Кападокия, са ново изживяване. Скалните жилища, Долината на гъбите, изумителните скални комини и образувания, както и подземните градове, ни съпътстваха в продължение на една седмица. Историята на Кападокия ни върна назад във времето на ранното християнство и мястото, за което се твърди, че е роден св.Георги.

 

Незабравимо ще остане и времето прекарано с приятелите ни от останалите 6 държави участнички в проекта. Създалите се нови познанства между учениците, се надяваме да прерастнат и в приятелства за цял живот.

 

 

 

                                       Теменужка Янева – координатор проект „Коменски”