Вие сте тук

Начало » Проекти » Проект Коменски » Великобритания

Великобритания

Orton Wistow Primary School
Peterborough, England, UNITED KINGDOM

Слънчева Англия посрещна ученици и учители от клуб „Коменски” при ОУ „М. Горки”, гр. Левски

 

                Няма шега! Макар че сме свикнали да възприемаме Британския остров като мрачно и обвито в мъгла място, този път Англия даде всичко от себе си – прекрасното слънчево време, зелените поля, разцъфналите магнолии и нарциси, свежият пролетен въздух ни изненадаха приятно и превърнаха престоя ни в Питърбро ( Peterborough) и гостуването в Лондон в едно незабравимо преживяване.

                Началното училище”Ортън Уистоу” отвори врати за всички гости по проект „Коменски”, а за впечатленията от видяното там ще разказваме дълго време. Нашите възпитаници представиха пиесата „Как Хитър Петър изяде цялото агне” и за пореден път впечатлиха с добрите си комуникативни  умения и с ведрото си настроение.

                Едно странно съчетание от дух, класа, аристократично величие, подреденост, предвидимост, зададени правила и хаотична динамика и свобода се усещаше на всяка крачка- и в Бърли Хаус

( Burghley Hоuse), Стамфорд- една от „къщите съкровища на Англия”, и пред Бъкингамския дворец- безспорният символ на монархическата власт, пред сградата на парламента и величествения Биг Бен, пред гигантското виенско колело „Окото но Лондон”  (The London Eye), в музея на Мадам Тюсо- една от най- забавните и уникални атракции в Лондон, пред музея на Шерлок Холмс, разположен на една от големите централни улици на британската столица- Бейкър Стрийт 221- адресът , на който литературният герой на Артър Конан Дойл живее в произведенията на писателя.   

Галерия

www.facebook.com/media/set/

www.facebook.com/media/set/