Вие сте тук

Начало » ВЛЮБЕНИ В МОРЕТО И ВЯТЪРА

ВЛЮБЕНИ В МОРЕТО И ВЯТЪРА

Детски лагер след поредната напрегната училищна година. Това е възможност за релакс и запомнящи се преживявания.

ОУ „Максим Горки”, гр. Левски взе участие в НП „Отново заедно”. Детският отдих имаше за цел да върне социализацията сред децата след дългия локдаун.

Слънчев бряг посрещна нашите  ученици от НП „Отново заедно” като някои от децата виждаха морето за пръв път в живота си.  Още  след няколко часа заедно, децата забравиха за своите различия в ежедневието, което е предпоставка за изграждане на нови приятелства, създадени сред природата и приключенията на всеки нов ден. Телефоните и електронните игри бяха заменени от реални прeживявания, които оставят у децата незабравими спомени.Условията бяха прекрасни. През цялото време имаше чудесна програма с аниматори. При спечелени игри и за участие в трудова дейност децата получаваха тийнчета /местна валута/, а в края на престоя се проведе аукцион, при който чрез наддаване те закупиха различни лакомства и плажни аксесоари. Децата се забавляваха безкрайно много, а това е най-важното. Чувстваха се сигурни и желани. Международният детски лагер „Teen palace” ни приветства с много топли чувства. Усещахме се сигурни и спокойни. Задължително в програмата са разнообразните активности на открито. Всяко дете получи възможност да се учи да контактува с деца от различни националности. Това разви у тях качества като отговорност, толерантност, постоянство, емпатия и комуникативност.

Интересните екскурзии до Несебър и Созопол ни потопиха в минали исторически епохи. Запазените и реставрирани сгради, обекти и къщи, с типичната си възрожденска архитектура, ни заплениха със своето очарование. Пясъчните фигури в Бургас ни впечатлиха със своето великолепие. Темата на 2021г е „Децата пожелаха”.Така попаднахме сред любимите ни детски персонажи. Най-прекрасното остана за накрая – истински огромен замък „Влюбен във вятъра” в Равадиново. Замъкът ни потопи в приказен свят, обграден от паркове и фонтани, водопади, арки, кули, колони и статуи.

„Може ли да останем още?”, пита едно от децата. А другите споделят с нас, че много са доволни от летуването си и пишат Отличен 6 на служебното правителство.

Галя Върбанова и Уляна Симпличева